browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vertel eens scheerder; In welke auto rij jij…?

Posted by on 10 augustus 2011

Scheren is vaak ronduit vervelend maar toch moeten alle mannen er aan geloven; scheren hoort er nu eenmaal bij. Maar hoe tijdrovend en vervelend het ook mag zijn, een gladde huid geeft een prettig en voldaan gevoel. Er zijn verschillende scheer mogelijkheden om een zo glad mogelijke huid te krijgen. De ene gebruikt een scheerapparaat om zo snel mogelijk klaar te zijn met en acceptabel resultaat terwijl de ander er een heel ritueel van maakt ’s ochtends in de badkamer. Terwijl de ene houdt van nat scheren geeft de andere wellicht de voorkeur aan droogscheren maar wat mij opvalt is dat de verschillende manieren van scheren vaak aansluiten bij een bepaald type man net zoals bepaald type mannen ook in bepaalde type auto’s rijden. Dus ik dacht: aan mij de taak om eens te proberen om deze twee, scheerder en autorijder, met elkaar te vergelijken dus hier gaat die.

Klassieke scheerder..

We beginnen natuurlijk met de klassieke scheerder. De scheerder die er ’s ochtends de tijd voor neemt om zich lekker glad te scheren. Uiteraard hoort hier een gedegen voorbereiding bij door zich in te smeren met een pre shave scheergel. Vervolgens met een kwast lekker het gezicht inzepen en zich scheren met een safety razor. Dit is de scheerder die zich niet druk maakt en graag strak en glad voor de dag komt. Het type scheerder dat zich na het scheren insmeert met een klassieke after shave en vervolgens in zijn Mercedes of Jaguar stapt. Want ja, een klassieke scheerder wil goed en verzorgd voor de dag komen en doet hier graag moeite voor.

Sportieve scheerder..

De scheerder die ’s morgens een lekker frisse douche neemt waarna het scheerproces kan beginnen. Het type dat na het scheren zijn gezicht goed reinigt met reinigingsgel en vervolgens een frisse en lekker ruikende scheercrème gebruikt voor het scheren. De sportieve scheerder gebruikt natuurlijk een scheermes met zoveel mogelijk mesjes want een strak resultaat is gewenst. Dit is de scheerder die werkt, sport en het beste wil voor zijn huid. Het sportieve type dat elke dag in zijn Alfa Romeo of Volvo keurig gekleed en met een frisse en gezonde look, door de hydraterende moisturizer, naar zijn werk rijdt. En het einde van de dag voetbal- of tennistas achterin de grote kofferbak van de Volvo of Alfa om de dag af te sluiten met een gezellig potje tennis of voetbal.

No nonsens scheerder..

Persoonlijk niet het type waar ik toebehoor maar dit is de scheerder die geen gezeur of ingewikkelde, langdurige taferelen wil ’s ochtends. Gemak en efficiënt zijn de twee belangrijkste begrippen. Gezicht insmeren met scheerschuim en snel het scheermes erover heen. After shave balm wordt alleen gebruikt in het geval deze scheerder nog een minuutje over heeft. De scheerder die zich op zijn gemak voelt in zijn Toyota, Opel of Renault. De scheerder die niet houdt van de complexiteit van een Jaguar of Mercedes maar gaat voor efficiëntie en gemak.

IJdele precisie scheerder..

De scheerder die net zoals ik gaat voor perfectie. Een perfect glad scheerresultaat is voor mij een must. Dit doe ik natuurlijk door eerst mijn gezicht goed te reinigen met een reinigingsgel en als ik nog even tijd heb een pre shave gel voor dat extra beetje precisie. Daaroverheen natuurlijk een transparante scheergel zodat ik goed kan zien waar ik precies die bakkebaarden moet afscheren. Als afsluiter gebruik ik een hydraterende moisturizer en anti- wallen crème zodat ik er weer fris en gezond uitzie. De auto die ik rij? Een Audi, omdat een glad en goed verzorgt uiterlijk hoort bij een succesvol leven.

Probleem scheerder..

Het type scheerder wat scheren maar een vervelend bezigheid vindt. En logisch ook want dit is het type scheerder die last heeft van Acné en/of gevoelige huid. Scheren gebeurd dan ook vaak met een scheerapparaat. Mocht het toch eens voorkomen dat deze scheerder nat scheert dan wordt hierbij veel gebruik gemaakt van pre shave gel en scheercrèmes. Als verzorging na het scheren een after shave repair en hopen op zo min mogelijk irritaties. Het type auto waarin deze scheerder rijdt? Ach, het maakt niet uit, zolang deze mij maar geen irritaties en problemen oplevert!

Comments are closed.