browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Welk type scheerder ben jij?

Posted by on 8 juli 2011

Verschillende manieren van scheren

Natscheren, droogscheren, of misschien wel allebei. De methode die het beste bij u past, is afhankelijk van uw huidtype en type haargroei. Maar ook van uw persoonlijkheid.

Scheerkwast

Traditionele scheerder

De traditionele scheerder neemt de tijd om zich te scheren. U heeft een scheerritueel waarbij u gebruik maakt van scheerzeep, een scheerkwast en een traditioneel scheermes. En het resultaat mag er wezen!

No-nonsense scheerder

Als u een no-nonsense scheerder bent, wilt u geen fratsen. Gewoon een simpel product dat doet wat het moet doen: de huid haarvrij maken. Een scheermesje met meerdere mesjes is voor u ideaal.

Gemaksscheerder

U scheert zich wanneer het u uitkomt. Tijdens het lezen van de krant, of in de file. Een draadloos scheerapparaat. Liefst nog met al die extra’s. Dat maakt het leven een stuk makkelijker.

Snelle scheerder

U komt altijd tijd tekort voor het scheren. Het leven is te kort en te druk om tijd te besteden aan overtollige gezichtsbegroeiing! Multitasking is het sleutelwoord. Scheren doet u gewoon onder de douche.

Probleemscheerder

U heeft een gevoelige huid of een probleemhuid. Droogscheren kunt u het beste achterwege laten. Gebruik ongeparfumeerde scheerproducten zonder alcohol en sluit uw scheerroutine af met een aftershaverepair balsem en een verzorgende crème.

Do’s

  • Gedurende de winterperiode droogt de huid vaak sneller uit. Dit komt door de lage temperaturen, koude wind en verwarming in het huis. Besteedt daarom ’s winters wat extra aandacht aan uw huid door na het scheren uw huid in te smeren met een hydraterende (alcoholvrije) crème.
  • Wanneer u nat scheert, spoelt u dan na iedere scheerbeweging uw mesje af in zo heet mogelijk water. Dit helpt tegen irritaties.

Don’ts

  • Scheer niet vlak nadat u in de zon heeft gezeten. Uw huid is dan nog te gevoelig.
  • Wanneer u van plan bent naar het zwembad of het strand te gaan, scheert u zich dan een dag van te voren. Wanneer u op de dag zelf scheert, kunnen het zand en het zout van het zeewater of het chloor van het zwembadwater uw pasgeschoren huid flink irriteren.

Scheer niet te vaak. Elke twee tot drie dagen is prima. Scheren irriteert uw huid nu eenmaal, daarom is het van belang dat u de huid ook de tijd geeft om te herstellen.

Elk type scheerder heeft zijn eigen voorkeur voor het scheermes en de bijbehorende scheermesjes. De beste scheermesjes is natuurlijk voor iedereen persoonlijk.

Comments are closed.