browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Scheertips en adviezen mannen

Posted by on 9 juli 2011

Scheerset

Baard / snor

Gebruik twee handen tijdens het scheren van uw baard scheren of snor. Met de ene hand scheert u, met de andere trekt u de huid strak. Dit voorkomt sneetjes en zorgt voor een glad resultaat.
Het gladste resultaat krijgt u als u twee keer scheert. De eerste keer met de haargroei mee, en de tweede keer tegen de haargroei in. Sommige mensen vinden het niet prettig om tegen de haargroei in de scheren omdat zij daar op bepaalde plekken irritaties van krijgen. Het is een kwestie van uitproberen. Als u nergens last van hebt, dan is twee keer scheren het beste.

Grooming

Ongewenste haargroei kan erg vervelend zijn. Borsthaar, nekhaar, rughaar en overtollig schaamhaar zijn veelvoorkomende problemen. Met name donkerharige mannen kunnen veel ongemak ondervinden van over beharing. Wellicht heeft uw partner een hint gegeven, of vraagt u zich al langer af hoe u eruit ziet met minder of geen beharing op bepaalde delen van uw lichaam. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende manieren om u van al die hardnekkige beharing te ontdoen. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Scheren:

De kans is groot dat u de neiging heeft om na het scheren van uw baard, uw borsthaar nog even mee te nemen. Houdt u er wel rekening mee dat wanneer u scheert, de haren altijd dikker terugkomen. Bovendien heeft u de volgende dag alweer stoppels. Als het gaat om haargroei om het lichaam, kunt u wellicht beter voor een methode kiezen met een langduriger effect.

Epileren:

Als het slechts om een paar haren gaat, dan kunt u deze er prima met een pincet uittrekken. Heeft u meer dan een paar ongewenste haren, dan is een epileerapparaat ook een optie. Dit kan, met name de eerste keer, erg pijnlijk zijn. Voordeel is dat de haren vaak dunner en zachter terugkomen. Het nadeel is dat u kans heeft op ingroeiende haren. Om ingroeiende haren te voorkomen kunt u het beste een keer per week scrubben.

Trimmers:

met trimmers kunt u te lange haren kort houden. Ideaal voor te lange neusharen, oorharen, schaamhaar, armen en benen. Trimmers zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar.

Waxen:

Waxen kan pijnlijk zijn, maar is wel effectief. De haren worden er met wortel en al uitgetrokken, waardoor uw huid in elk geval een paar weken glad is. Ook komen de haren zachter en dunner terug, naarmate u vaker waxt. Het nadeel is dat u, net als met epileren, soms last kunt krijgen van ingroeiende haren. Met waxen krijgt u meestal niet alle haartjes in een keer te pakken. Overgebleven haartjes kunt u verwijderen met een pincet. Waxen kunt u het beste laten doen door een professional. Zeker wanneer u last heeft van haargroei op plaatsen waar u zelf moeilijk bij kunt, dan kunt u het beste naar een schoonheidssalon gaan om u te laten waxen. Hier kunt u rekenen op een professionele behandeling en bovendien kunt u advies vragen. Er zijn zelfs salons die zich specialiseren in het ontharen van mannen.

Electrolyse:

Indien u uw haren definitief verwijderd wilt hebben, dan kunt u een electrolysebehandeling overwegen. Bij deze methode worden de haartjes een voor een door middel van kleine stroomstootjes verwijderd. De haarzakjes sterven af, waardoor er geen nieuwe haren teruggroeien. Het nadeel is dat u aan een behandeling meestal niet genoeg heeft. U heeft meerdere behandelingen nodig, voordat de haren echt wegblijven. Daar komt nog bij dat het een tijdrovende en dure grap is.

Laseren:

Een andere vorm van definitieve ontharing is laseren. Bij deze methode worden de haarzakjes gedood door laserstralen. De effectiviteit van een dergelijke behandeling is afhankelijk van uw huidtype en haarkleur. Het is dus van belang dat u zich vooraf goed laat adviseren, zodat u weet hoeveel behandelingen u nodig zult hebben. Laseren is de meest effectieve, maar ook de meest kostbare methode. Maar voor mannen die veel hinder ondervinden van over beharing is het uiteindelijk wel de beste manier om er vanaf te komen. Zie het als een investering: als het eenmaal gedaan is, hoeft u er nooit meer naar om te kijken.

Styling tips voor baard/snor

Een goed gestylde baard of snor kan helpen om nadruk te leggen op uw mooie features. Maak bij het scheren gebruik van scheergel: zo kunt u het beste zien wat u doet. Hoe u uw baard en snor het beste kunt stylen, is afhankelijk van uw eigen voorkeur, maar vooral ook van de vorm van uw gezicht.
Als u bijvoorbeeld een rond gezicht heeft, doet u er goed aan uw bakkebaarden niet te lang te laten groeien. Het haar op uw kin mag best wat langer, dit laat uw gezicht minder rond lijken. Heeft u een lang gezicht, dan kunt u het haar op uw kin beter zo kort mogelijk houden. Haar aan de zijkant van uw gezicht mag dan wel wat langer. Wanneer u gezegend bent met een ovaalvormig gezicht, dan kunt u uw gezichtshaar trimmen hoe u wilt – vrijwel alles zal u prima staan!
Het is raadzaam om de eerste keer uw baard en/of snor te laten trimmen door een professionele kapper. Dat maakt het gemakkelijker om het thuis zelf bij te houden.

Comments are closed.